Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldborsófőzelék extra

8 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 45 dkg (fagyasztott) zöldborsó
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tej
  • olívaolaj
  • vaj
  • bors
  • zöldségleveskocka vagy ételízesítő
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: 1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.

    2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).

    3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.

    4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.

    5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.

    6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.

    7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.

Megjegyzés

Mikor régebben próbálkoztam a zöldborsófőzelékkel, becsomósodott a liszttől, és a borsó íze sem jött ki igazán, így gondoltam, mi lenne, ha a főzelék alapkrémjét valami más módon állítanám elő. Mivel nagyon szeretem a krémes ételeket, legyen az leves, főzelék vagy mártás, így a kézimixer mára a konyhám alapfelszerelése, ezért szinte adott volt, hogy az előbb említett problémát is a segítségével fogom megoldani.
Végeredményképp egy igazán zsenge, tavaszi főzeléket sikerült készítenem, mely üde zöld színével vonzza a kíváncsi és éhes tekinteteket egyaránt.

konczzso
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Kiadós, finom és vega!
Almisajt
Elképesztően finom! Nagy kedvenc lett!
sportmoki
szerintem is isteni finom
konczzso
Nagyon örülök, hogy sokaknak tetszik! :) Még annyit hozzátennék a recephez, hogy aki túl darabosnak találja a pürét, az nyugodtan átpaszírozhatja, illetve természetesen a leveskockát is el lehet hagyni (én is jobb szeretek valódi zöldségalaplevet használni helyette, csak akkor épp nem volt sajnos készen)! További jó étvágyat mindenkinek hozzá! :)
Jurula
Ma ezt főztem ebédre és mindenki odavolt érte, az is, aki eddig paprikás rántással főzte a borsófőzeléket. Remek recept!! Kihagytam az ételizesítőt, leveskockát, mert ilyesmit sosem használok, és tényleg nagyon finom lett!!! Köszi
Kabuci
Nekem nagyon szimpi a recept így első olvasatban, hamarosan kipróbálom ! Tetszik,hogy nem használsz lisztet és az egész jónak tűnik,így ahogyan leírtad !
lucaemma10
Nagyon finom lett:)))))Köszönjük a receptet!!
Pi_pike
Alacsony szénhidrát tartalmú (low carb) diétához kitűnő ez a változat. Én tej helyett kb 1,-2 dl tejszínt használok

Hasonló Receptek

Magazin