Elkészítés: 1. Az apró kockákra vágott vöröshagymát a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk.
2. Hozzátörjük a fokhagymát, majd enyhén lepirítjuk (vigyázzunk, ne égjen meg, mert akkor keserű lesz).
3. A borsó felét (kb. 25 dkg-ot) a hagymához öntjük, majd felengedjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje.
4. Lassú tűzön addig főzzük, míg a borsó megpuhul, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
5. Leturmixoljuk, megadva így a főzelékünk alapját.
6. A maradék borsót és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, készre főzzük.
7. Köretként adhatunk hozzá fasírozottat, tojást (tükörtojást vagy főtt tojást), valamint akár sült baconcsíkokat is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre