A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk, vízbe áztatjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk és üvegesre pároljuk a hagymát. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára pirítjuk.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, meghintjük pirospaprikával, és 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Alapvetően vegás étel, tálalhatjuk galuskával, főtt tésztával. Adhatunk hozzá szója-, zöldségfasírtot, de főtt vagy tükörtojást is, esetleg egy szelet rántott sajtot.
Húsevőknek feltétként egy szelet sült vagy rántott húst, esetleg fasírozottat ajánlok mellé. - Nanasnani
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!