Zöldbabos-tejszínes csirkemell

Zöldbabos-tejszínes csirkemell

Hozzávalók

  • 1 db filézett csirkemell
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 cs újhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csipetnyi só
  • 1 tk őrölt fehér bors
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd tartsuk melegen.
    2. Az újhagymát a zöld szárával együtt, vágjuk fel vékonyra. (én a zöld szárából is vágtam hozzá, de ez ízlés dolga, és el is hagyható)
    3. A csirkemellet vágjuk fel kisebb darabokra. A frissen szedett kakukkfüvet csipkedjük le a száráról.
    4. Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk pár percig.
    5. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemellet, és süssük kifehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, és szórjuk meg ízlés szerint kakukkfűvel. Néha megkeverve pároljuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött zöldbabot, és öntsük fel a tejszínnel.
    6. Ezután óvatosan keverjük össze, majd főzzük még pár percig, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön, és az ízek jól összefőljenek.
    7. Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. kuszkusszal, bulgurral is tálalhatjuk.

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, majd kanalazzuk rá az elkészült zöldbabos-tejszínes csirkemellet, és úgy kínáljuk.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek