Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos-szalonnás krumplileves

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A szalonnát hasonló kockákra daraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A babot megtisztítjuk, kettévágjuk, ha fagyasztott, fagyosan dolgozunk vele.

Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a fokhagymát és a szalonnát. Ráöntjük a levest, felforraljuk. A babot, a burgonyát és a borsikafüvet belekeverjük, és 20 percig forraljuk. Közben megkeverjük. Tálalás előtt sóval, borssal fűszerezzük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 593 kcal

Ezek is érdekelhetnek