Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldbabos sertésborda

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 50 dkg zöldbab
  • 5 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dkg füstölt szalonna
  • 2 db paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A karajt kiverjük, lisztbe mártjuk, és mindkét oldalát forró zsiradékban világosra sütjük. A szeleteket kivesszük, a megmaradt zsírban kissé megpirítjuk a felaprózott szalonnát, a metéltre vágott hagymát, s behintjük az őrölt paprikával, majd hozzákeverjük a negyedekre tördelt zsenge zöldbabot, a felszeletelt paprikát.

    Megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleketeket, vizet öntünk alá, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a bab puhulni kezd, hozzátesszük a szeletekre vágott paradicsomot.

    Ha a hús és a zöldbab is puha, s zsírjára sült, lehintjük a liszttel, illetve felöntjük a tejföllel, összeforraljuk és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin