Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos sertésborda

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajt kiverjük, lisztbe mártjuk, és mindkét oldalát forró zsiradékban világosra sütjük. A szeleteket kivesszük, a megmaradt zsírban kissé megpirítjuk a felaprózott szalonnát, a metéltre vágott hagymát, s behintjük az őrölt paprikával, majd hozzákeverjük a negyedekre tördelt zsenge zöldbabot, a felszeletelt paprikát.

Megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleketeket, vizet öntünk alá, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a bab puhulni kezd, hozzátesszük a szeletekre vágott paradicsomot.

Ha a hús és a zöldbab is puha, s zsírjára sült, lehintjük a liszttel, illetve felöntjük a tejföllel, összeforraljuk és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss