Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos pörkölt

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát. Pici vizet teszek alá, hogy párolódjon. Fűszerezem pici sóval, borssal, a tűzről lehúzva pirospaprikával. (Ez a pörköltalap.)

Erre teszem, a kockára vágott disznóhúst és a zöldbabot, és felöntöm vízzel (annyival, hogy még beleférjen a tejfölös habarás). Amikor már késznek látom, a nagy pohár tejfölben elkeverek ízlés szerint mustárt és kb. 2 evőkanál lisztet. A pörköl levéből hozzáadok 1 merőkanálnyit, csomómentesre keverem, és szűrön át belepasszírozom a zöldbabos pörköltbe. Egyszer felforralom, és már kész is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss