Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos marhatokány

MME MME
3/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg marhacomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet őrölt kömény
  • 20 dkg zöldbab
  • 1 tv-paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • A körethez:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál aprított friss petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, kb. 4 cm hosszú, ceruzavastagságúra vágjuk. A szalonnát nagyon vékony csíkokra metéljük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a húst, és addig kevergetjük, amíg levet enged. Sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a fokhagymát és a köménymagot. Amikor levét elfőtte, pótoljuk vízzel, és fedő alatt tovább pároljuk. Ha szükséges, ismételten adunk hozzá pici vizet. Amíg puhul a hús, megmossuk, megtisztítjuk a babot. Rövidebb darabokra vágjuk, majd sós forró vízbe dobjuk 1-2 percre. Leszűrjük és félretesszük. A paprikákat megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük (a héját eltávolíthatjuk). Amikor már majdnem puha a hús (kb. 40-50 perc múlva), és ismét kevés lé van alatta, belekeverjük a paradicsompürét, kicsit lepirítjuk. Vizet öntünk hozzá, és még pároljuk kb. 10 percet. Akkor beletesszük a paprikákat, a paradicsomot, a babot. Kíméletesen összekeverjük, és még 5-10 percen át főzzük. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, cikkekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a burgonyát és megszórjuk a petrezselyemmel. A hússal együtt tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 481 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss