Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldbabos lepény

Hozzávalók

  • 1 csomag előnyújtott leveles tészta
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db nagy mozzarella
  • őrölt fehér bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

    1. A zöldbabnak levágjuk a két végét, majd enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük. Ezután leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, majd egészen kihűtjük.
    2. A tojásokat felütjük egy tálba, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy csipet szerecsendióval. Hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan összekeverjük.
    3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belehelyezzük a leveles tésztát, úgy, hogy pereme is legyen. Ezután rápakoljuk a roppanósra főtt és kihűlt zöldbabot, majd ráöntjük a tojásos keveréket.
    4. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből és rácsipkedjük a mozzarellát, majd visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, a tészta pedig szép pirosra sül.

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin