Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldbabos húsgombócleves

Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók

  • A húsgombócokhoz:
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 csipet só és bors
  • A levesbe:
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 1 marék zöldbab
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 3 kanál tejföl
  • bors
  • 1 levél lestyán
  • kis csokor snidling
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

    Először a húsgombócokat készítem el. A rizst előfőzöm, majd kihűtöm kéz melegre. A darált pulykahúst a zsemlemorzsával, a főtt rizzsel, a fűszerekkel, a lereszelt hagymával és a tojásokkal összedolgozom, kisebb gombócokat formálok belőlük, sütőpapírra sorjázom őket.

    A megtisztított, felkarikázott répát és a petrezselyemgyökeret, a csíkokra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát kevés olívaolajon megpárolom, megsózom, és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni (jó bőségesen).

    Mikor felforrt, hozzáadom a zöldbabot, az apróra vágott snidlinget, a lestyánlevelet. Ezt rövid főzés után kiemelem a fazékból. A lébe beleteszem a húsgombócokat, és mikor újra felforrt, a gombócok feljönnek a leves tetejére.

    Ettől kezdve újabb 5 percig főzöm. A levesléből kiemelek 1 merőkanálnyit, külön tálban csomómentesre keverem a tejföllel, és visszaöntöm a levesbe. Tejföllel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin