Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos halpaprikás

MME MME
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg bőr nélküli harcsafilé
  • 20 dkg zöldbab
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • A körethez:
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 3 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál aprított friss kapor

Elkészítés

Előkészítés: A halfiléket megmossuk, 3-4 cm vastagra szeleteljük, besózzuk, félretesszük. A babot megmossuk, megtisztítjuk, kicsit rövidebbre vágjuk, mint a halat, majd sós, forró vízbe dobjuk 4 percre. Leszűrjük, és félretesszük. A szalonnát vékonyra csíkozzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, húsát cikkekre vágjuk.

Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, a kiolvadt zsíron félig megsütjük a halakat, majd kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a hagymát. Adunk hozzá kevés vizet, és addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen szétmállik. Ekkor ismét zsírjára pirítjuk, és rátesszük a paprikát (ízlés szerint erőset is), a paradicsomot. Sózzuk és pároljuk. Amikor félig puha a paprika, megszórjuk a fűszerpaprikával, belekeverjük a tejfölt, a félretett babot. Pár percig kíméletesen összefőzzük, és beletesszük a halszeleteket. Amikor a hal teljesen átpárolódott, tálaljuk. Köretnek a tojást összedolgozzuk a liszttel, csipetnyi sóval, és annyi vízzel, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk. Ezt a tésztát kiskanállal sós, forró vízbe szaggatjuk, amikor megfőtt leszűrjük, és leöblítjük. A margarinon megfuttatjuk a kaprot, rátesszük a nagy galuskákat, ha kell, sózzuk, elkeverjük. Tálaláskor az étel tetejére tehetünk még tejfölt.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 794 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss