Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldbabos gombapaprikás kapros nokedlivel

default user icon

Hozzávalók

  • kb 30 dkg zöldbab ( lehet : mélyhűtött, friss vagy konzerv )
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 ek olaj
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • bors
  • csilipaprika - ízlés szerint
  • 1 ek paradicsompüré
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • A kapros nokedlihoz:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 csokor kapor
  • 1 db tojás
  • víz
  • zsiradék

Elkészítés

    1. A zöldbabot enyhén sós vízben roppanósra főzzük. ( kivéve a konzervet, amit a levétől lecsepegtetünk ).
    2. A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel. Összeforraljuk, majd rádobjuk a felszeletelt gombát, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Az egészet puhára főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, csilivel, paradicsompürével. Végül hozzáadjuk a zöldbabot is.
    3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a gombapaprikáshoz és az egészet összeforraljuk. ( Ha sűrű lenne vízzel hígítjuk )
    4. A nokedlihoz egy tálba tesszük a lisztet, összevegyítjük a sóval, a felaprított kaporral, a közepébe mélyedést készítünk, ide ütjük a tojást, és hozzáöntünk annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk ( nem kell túl dolgozni ) Bő, lobogó sós vízben nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztát a vízbe, amint feljönnek a víz felszínére a galuskák, szűrővel kivesszük és folyóvíz alatt átöblítjük, majd tálba tesszük, azután kevés olvasztott zsírral alaposan átforgatjuk.

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

    KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

    TOP 8 MAGYAROS ÉTEL VIDEÓN, AMIT IDÉN A LEGJOBBAN SZERETTETEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin