Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabos fürjtojásleves

30 perc
bonyolult
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés:
1. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a zöldbabot, és néhány perc alatt megpirítjuk. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük.
2. Eközben forró sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk a fürjtojásokat.
3. Elkészítjük a galuskát. Egy bögrébe egy tojást teszünk, és annyi liszttel összekeverjük, hogy nokedlihez hasonló tésztát kapjunk. Megsózzuk, és hozzákeverjük az apróra vágott petrezselyem felét.
4. A leves főzési idejének lejárta előtt kb. 5 perccel a galuskát forró vízbe (levesbe) mártott kanállal a levesbe szaggatjuk, majd puhára főzzük.
5. Tálalás előtt a levesbe tesszük a megpucolt fürjtojásokat is, és rászórjuk a petrezselyem másik felét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss