Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldbabos csirkeleves

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 4 ág friss kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 3-4 szem fekete bors
  • 1 ek olaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.  A burgonyát felkockázzuk, a hagymát elnyolcadoljuk, a zöldbabot feldaraboljuk, majd a zöldségeket egy fazékba tesszük az egész csirkemellel együtt. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet és az egész borsot.
    2. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 centivel ellepje a zöldségeket. Fedő alatt közepes lángon főzzük a levest, amíg a zöldségek kellemesen haraphatóra puhulnak (kb. 20 perc). 
    3. Ekkor kivesszük a megfőtt csirkemellet, és a levét lecsepegtetjük.Serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalán szép pirosra sütjük a húst, közben megsózzuk, -borsozzuk. A megpirított húst felkockázzuk, és visszatesszük a kész levesbe. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin