Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbableves húsgombóccal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 db savanyú alma
  • 2 kanál kristálycukor
  • 4 db babérlevél
  • bors
  • 2 l húslé
  • tejföl
  • A húsgombócokhoz:
  • 25 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • bors
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A leveshez az étolajon az apróra vágott hagymát, a zöldbabot, a kockákra vágott almát, a cukrot, a babérlevelet, ízlés szerinti sót, borsot összedinszteljük, majd felöntjük a húslével.

A húsgombóc hozzávalóit összedolgozzuk, gombócokat formálunk belőle, majd forró olajban mindkét oldalukat átsütjük, végül a levesbe téve megfőzzük.

A levest tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss