Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldbableves füstölt szalonnával

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 40 dkg zöldbab
  • 1 nagy babérlevél
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 tojásból gyúrt csipetketészta
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • aprított petrezselyemzöld
  • 1 zöldpaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát és a fehérrépát 1 cm-es kockára, a szalonnát csíkokra vágjuk. A zöldbabot ferdén szeleteljük.

    Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a zöldségeket, a zöldbabot, a szalonnát, a fokhagymát és a babérlevelet. Megforgatjuk, picit sózzuk, és fedő alatt félig puhára pároljuk.

    A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, borssal, felöntjük vízzel, és készre főzzük. Ha kell, utánsózzuk.

    Csipetketésztát szaggatunk bele, és tejfölös liszttel behabarjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin