Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a zöldbabokat elharmadoljuk, így hamarabb kész. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megforgatjuk kevés pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Adunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, 3-4 babérlevelet, ételízesítőt, cukrot, 3-4 gerezd zúzott fokhagymát.
Elkészítjük a rántás kevés olajjal és 1 kanál liszttel. Egy edényben elkeverjük a tejfölt kb. 1 dl hideg vízzel. Amikor már puha a bab, ráöntjük a rántást, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is. Visszatesszük, összeforraljuk, közben beletehetünk némi petrezselymet és ecetet is ízlés szerint. Ha krémesebben szeretnénk összeturmixolhatjuk botmixerrel.
Pörkölttel, fasírttal tálaljuk. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre