Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Zöldbabfőzelék III.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Zöldbabfőzelék III.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 565
  • Elküldve: 76

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldbab,
  • 1 babérlevél
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál olaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés:



1. A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Felforralunk 1 liter vizet a babérlevéllel, kevés sóval, és puhára főzzük benne a babot.

2. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

3. Az olajat felforrósítjuk, megkapatjuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, a petrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Simára keverjük, és a babhoz öntjük.

4. Ízlés szerint az ecettel és a cukorral ízesítjük. Natúr sertésszelet, csirkecomb vagy tükörtojás illik hozzá.

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 15 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. december 12. (hétfő) 17:19
    nem a babérlevéllel van a gond... én még répát is teszek bele :) úgy az igazi!
Receptválogatás
Krémes édességek
A lágy, selymes, édes desszertek ellenállhatatlanok, legyen az akár tiramisu, trifle vagy pohárkrém. És nem is olyan bonyolultak...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Vegetáriánus töltött bagett Vegetáriánus töltött bagett
Pandúrgulyás (betyárleves) Pandúrgulyás (betyárleves)
Kastély torta Kastély torta
Sajtszószban sült szűzpecsenye serpenyős zöldségekkel Sajtszószban sült szűzpecsenye serpenyős zöldségekkel
Zöldséges tésztasaláta retekkel Zöldséges tésztasaláta retekkel
Diétás ünnepi pohárkrém Diétás ünnepi pohárkrém
Vöröslencseleves csípősen Vöröslencseleves csípősen
Húsvéti sajtos roló Húsvéti sajtos roló
Répatorta édes mázzal Répatorta édes mázzal
Klasszikus hajtogatott töpörtyűs pogácsa Klasszikus hajtogatott töpörtyűs pogácsa
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124259_olaj110.jpg Egészségünk őrzői: az olajok

Ha eddig azt hittük, csak a főzés során választhatunk jót és még jobbat az olajok széles választékából, van egy remek hírünk. A…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124263_vas110.jpg Vashiány: miért fontos a vas?

Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, bőrünk fakó, és ráz a hideg, ne gondoljunk azonnal megfázásra vagy influenzára! Lehet,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124255_bor110.jpg Inni vagy nem inni?

A bor egészségjavító hatásáról már rengeteget hallottunk. Mostanra a szakértők a sör pozitív tulajdonságait is elismerik.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124257_fuszer110.jpg 4 színes fűszer az unalom ellen

Dobjuk fel valami szokatlan hozzávalóval vagy fűszerrel a megszokott ételeket!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124261_viz110.jpg Hogyan spóroljunk a vízszámlán

Sok módja van annak, hogy takarékoskodjunk a vízzel és ez által kevesebb legyen a vízszámlánk.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept