Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldbabfőzelék (gluténmentes, laktózmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • növényi olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db paprika
  • 1/2 db paradicsom
  • pirospaprika
  • 45 dkg zöldbab
  • őrölt bors
  • 1 kis doboz tejföl (lm)
  • 3 ek gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 ek zabpehely (gm)
  • citromlé

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát olaj on megdinszteljük. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beledobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával.
    2. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük 5 dl vízzel. Lefedve puhára főzzük, majd kivesszük belőle a paprikát és a paradicsomot.
    3. A tejföl höz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés (néhány kanállal hozzákeverjünk a forró főzőléből) után a főzelékhez adjuk.
    4. Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a zabpehellyel, végül pár csepp citromlével savanyítjuk. 

    Íme a recept videón >>> 

    Fasírtreceptek >>> 

    Glutén- és laktózmentes receptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin