Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldbabfőzelék egyszerűen

6 4.4/5

Hozzávalók

  • 1 kg zöldbab
  • 2 db krumpli
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • ételízesítő
  • A habaráshoz:
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál tejföl
  • víz

Elkészítés

    1. A babot és a krumplit megmossuk, megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A petrezselyemzöldet összekötözzük, a hagymát megpucoljuk, a szára felőli részen keresztben bevágjuk, de egészben hagyjuk. A zöldségeket feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi. 
    2. A habaráshoz a lisztet és tejfölt simára keverjük egy kevés vízzel. Ha megfőtt a bab, a habarásba teszünk a levéből, a babhoz öntjük, de használhatunk szűrőt is, ha nem elég sima.
    3. Felforraljuk, utóízesítjük, ha kell még cukorral, ecettel vagy citromlével.

Megjegyzés

Kb. 10 éve készítem kicsi kockára vágott krumplival, mert keresztapáméknál, aki felvidéki születésű, így volt szokás. Egy biztos, hogy krumplival tartalmasabb. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Bármilyen hús étel adható mellé - pörkölt, fasírt, sült hús -, de tükörtojással, sőt bundáskenyérrel is kitűnő! Én most töltött hasaalját készítettem, tehát ezzel kínáltam.

simonani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 3 évvel ezelőtt
Ecettel ízesítve és beletett főtt sonkával jobb nem is kell hétköznapra! Gyors, finom és végre főzelék!
Nanasnani 4 évvel ezelőtt
Menüben: 2014 03. hét.
simonani 7 évvel ezelőtt
Bezzeg amikor másnál szeretném jelölni az istennek nem mutatja magát!
simonani 7 évvel ezelőtt
Na ezek a csillagok hogy kerültek ide????
simonani 7 évvel ezelőtt
Andika, hidd el így a maga egyszerűségében nagyon finom tud lenni, csak maga a bab íze -legalább is részemről - felejthetetlen. Persze szeretni kell.
ekesandi 7 évvel ezelőtt
Ani, A krumpli szerintem jó a főzelékeket dúsítani, én szoktam a spenótba is tenni. A zöldbabfőzelékhez még teszek fokhagymát és kaprot. De legközelebb így is kipróbálom, nem kell mindig ugyanazt enni.:))

Hasonló Receptek

Magazin