Elkészítés: A sertéskarajt megmossuk, leszárítjuk, éles késsel lefejtjük róla a fehér hártyát, majd kiskéssel mind a két oldalról 6-6 helyen felszúrjuk.
A zöldbabot sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, összeforgatjuk 1 gerezd zúzott fokhagymával, és megtűzdeljük vele az előkészített karajt. Ezután sóval, borssal a zúzott fokhagymával ízesítjük, és serpenyőben, forró olajon minden oldalát pirosra sütjük.
Végül tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült olajjal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült 10 percet pihentetjük, és éles késsel félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Közben a körethez a meghámozott karottát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, a meghámozott vajretket nagyobb darabokra vágjuk, és a karottával együtt a forró vajon pirosra sütjük.
Tálaláskor a zöldbabbal tűzdelt karajszeleteket tányérra fektetjük, és körberakjuk, a sült zöldségekkel. Forrón kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre