Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldbabbal töltött sajtos csirkemellfilé baconbe tekerve

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellfiléket késsel felszúrom, vagy a vastagságát elfelezem és szétterítem, sózom, borsozom.

Az egész zöldbabot a húslevesben vagy ételízesítős vízben megpárolom, majd a léből kiveszem, lecsöpögtetem, és az olvasztott vajon megfuttatom. (A főzőlevet félreteszem, mert még szükség lesz rá.)

Az előkészített csirkemellfilékre ráfektetem a zöldbabokat (10-12 szálat filénként), vagy beletöltöm a felszúrás során kialakított zsebekbe, majd betekerem őket 2-2 szelet baconbe.

A tepsit vagy tűzálló tálat olajjal kikenem, belefektetem a megtöltött húsokat, majd letakarva, fólia alatt 10 percig sütöm. Kiveszem, meghintem a reszelt sajttal, és most már letakarás nélkül forró sütőbe visszatolom, pirosra sütöm.

Ha elkészült, a húsokat kiveszem, a visszamaradt szaftba beleteszem a mustárt, megszórom a liszttel, majd felöntöm a zöldbab félretett főzőlevével, összeforralom. Ha kész, beleöntöm a főzőtejszínt, sóval, borssal ízesítem a mártást.

Tálaláskor ferdén elvágom a húsokat, hogy látsszék a töltelék is benne, és körbelocsolom a mártással. Körete lehet pl. főtt rizs.

Megjegyzés

A csirkemellfiléket nem tanácsos túlsütni, mert kiszáradnak, és akkor nem olyan finom. Mivel vékony a hús, én kb. 20-25 percig sütöm, az elég. - Mizsuzska

Ezek is érdekelhetnek

Friss