Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldbabbal töltött paprika zöldfűszeres mártással

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 paprika
  • 20 dkg zöldbab
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg pulykamáj
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 4 evőkanál olaj
  • A zöldfűszeres mártáshoz:
  • 4 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl húsleves (kockából)
  • 1 teáskanál vágott snidling
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál vágott bazsalikom
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés:
    A zöldségeket megmossuk-megtisztítjuk. A paprikákat a háromnegyed részüknél elvágjuk, a kisebbik felét kockákra vágjuk, a másik feléből eltávolítjuk a magházat. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, magjait kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk. A babot feldaraboljuk, és sós, forró vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. A hagymát felaprítjuk. A májat megmossuk, és apró kockákra vágjuk.

    Elkészítés:
    1. Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a paprikakockákat. Kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a májat. Kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a paprikakockákat, hozzáadjuk a paradicsomot, a babot, megszórjuk a majoránnával, és ha kell, még fűszerezzük. 2-3 perc alatt összerottyantjuk.
    2. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kivájt paprikákat hőálló tálba tesszük, és mindegyiket betöltjük a töltelékkel. A sütőben 5-8 perc alatt összesütjük. A köré szedett mártással, és ízlés szerint 1-2 szem pirított burgonyával tálaljuk.
    3. Zöldfűszeres mártás
    A vajat mélyebb serpenyőben megolvasztjuk, majd habzásig pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a húslevessel, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a zöldfűszereket is beleszórjuk. Ha sűrű lenne, tehetünk bele kevés vizet. Kíméletesen forraljuk 8-10 percen át, és akkor beleöntjük a tejszínt. Azzal is összeforraljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 494 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin