Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöld spárgás spagetti medvehagyma-pestóval

Hozzávalók

  • 30 dkg spagetti
  • 3 dkg napraforgómag
  • 50 dkg zöld spárga
  • 2 ek olíva olaj
  • finom szemcséjű tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • A pestóhoz:
  • 5 dkg napraforgómag
  • 8 dkg medvehagyma
  • 1 dl olíva olaj
  • 1/3 tk finom szemcséjű tengeri só
  • 1/3 tk frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A spagettit a csomagolásán olvasható leírás szerint enyhén sós vízben kifőzzük.
    2. A napraforgómagot felhevített serpenyőbe szórjuk, és zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Közben többször átforgatjuk. Egy keveset félreteszünk belőle, a maradékot a pesto többi hozzávalójával együtt késes aprítógépben vagy turmixgépben pépesítjük.
    3. A spárgasípokról a felső harmadot a rüggyel együtt levágjuk és hosszában kettészeljük. Ezután a sípokat az alsó harmaduk meghámozása és az esetleges fás végek eltávolítása után ferdén kb. 1/2 cm vastagon felszeleteljük.
    4. Serpenyőben vagy lábosban felhevítjük az olívaolajat. Rádobjuk a spárgát, és közepes tűzön pirítjuk 4-5 percig, amíg megpuhul. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
    5. A kecskesajtot felkockázzuk vagy összemorzsoljuk. A leszűrt, lecsepegtetett spagettit egy tálban összeforgatjuk a pestóval, és adagonként tányérokra halmozzuk. Elosztjuk rajta a spárgát, majd megszórjuk a napraforgómaggal és a kecskesajttal.

    MEDVEHAGYMÁS FINOMSÁGOK >>> 

    ISTENI KECSKESAJTOS FOGÁSOK >>> 

    SPÁRGÁVAL KÉSZÜLT ÉTELEK >>> 

     


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin