Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld minestrone

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Fagyasztott alapanyagokkal dolgoztam ebben az esetben, de lassan már frissekre is szert tehetünk a piacon. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon 2-3 perc alatt megpároljuk egy kicsit a zöldségeket.

A bazsalikomot felaprítjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, és az előbbiekhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk az edény tartalmát, felöntjük vízzel, és közepes lángon maximum 25 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát, és további 10 percig főzzük.

Tálaláskor egy púpozott kanál parmezánnal megszórjuk a tányérunkban gőzölgő levest!

Megjegyzés

Valami zöldre vágytam. Köztudott, hogy az étel színe pozitív hatással van a hangulatunkra, szervezetünkre. Úgy tartják, hogy a zöld ételek a legjobb méregtelenítők magas klorofill és rosttartalmuk révén. Számtalan jótékony hatással bír a zöld színért felelős vegyület: vértisztító hatású, stresszcsökkentő, máj működését pozitívan befolyásoló. Alacsony energiaszintre, cukorbetegségre, csontritkulásra, rákbetegségekre is jó hatással van.

A minestrone levesre térjünk vissza. Ez egy olasz zöldségleves, mely szinte minden háztartásban az évszaknak és az éppen otthon lévő alapanyagoknak megfelelően változik. Tájegységenként más-más jellegzetességgel bír. Általában paradicsommal készül, van ahol tészta nélkül kerül az asztalra. Ez most egy Boldog Kuktá - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss