Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöld leves

1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 marék csalán
  • 3 marék sóska
  • 2 csokor medve hagyma
  • 2 csokor lórom
  • 4 szál új hagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 3-4 db füstölt malacfarok
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál liszt
  • 1 konzerv paradicsom
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A malacfarkokat megmossuk és puhára főzzük. Akkor hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és durvára darabolt zöldnövényeket a petrezselyem kivételével, a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, és tovább főzzük.

    Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, és még 4-5 percet főzzük.

    Mielőtt elzárnánk a leves alatt a tüzet, megszórjuk a felaprított zöldpetrezselyemmel.

Megjegyzés

Igen finom, friss tavaszi-nyári leves, tejföllel is lehet tálalni.

sildiko2
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin