Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöld fűszeres túróval és vajas morzsával töltött hagymafejek

75 perc
bonyolult
olcsó
8 adag
Hozzávalók
  • 8 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • A kapros-túrós töltelékhez:
  • 20 dkg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • A fűszer vajas-morzsás töltelékhez:
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 12 dkg vaj
  • 6-8 db bazsalikomlevél

Elkészítés

1.

A meghámozott hagymákat tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi bőven ellepi őket, és forraljuk fel. Azután főzzük tovább a forrástól számított 5 percig. Ezután szűrjük le, és hagyjuk kihűlni a hagymafejeket.

2.

Távolítsuk el a hagymafejek külső rétegét, vágjunk kis talpat a zöldségeknek, és szeljük le a tetejüket. Szedjük ki a belsejüket úgy, hogy csak két réteg maradjon.

3.

A túrós töltelékhez keverjük össze az áttört túrót a tejföllel, a finomra vágott kaporral és petrezselyemmel, 2 db hagyma finomra vágott belsejével és egy kevés sóval.

4.

A morzsás töltelékhez pirítsuk meg a zsemlemorzsát a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a fokhagyma granulátumot, a vajat, továbbá a bazsalikomleveleket, és alaposan keverjük össze az egészet.

5.

Osszuk el a kétféle tölteléket a hagymafejekben, tegyük mindet tűzálló tálba, locsoljuk meg az olajjal, és toljuk a 180 fokos sütőbe 20 percre.

Receptek: Kocsis Bálint
Fotó és stylist: Csigó Zita

A maradék főtt hagymabelsőt felhasználhatjuk salátákhoz, tésztaételekhez.

Ezek is érdekelhetnek