A megtisztított húst vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük tepsibe, és sózzuk, borsozzuk meg. Morzsoljuk rá a kakukkfű lecsipkedett levelet, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, valamint a sertészsírt. Öntsünk mellé kevés vizet, és fedjük le. Toljuk 180 fokos sütőbe 60 percre. Közben locsoljuk meg néha a pecsenyelével. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
Öntsük lábosba a keletkezett pecsenyelét, a húst toljuk vissza a sütőbe további 10 percre. Forraljuk fel a tejet, a lisztet pirítsuk meg kissé a felforrósított vajon. Kis adagokban adjuk hozzá a tejet, és folyamatosan keverjük csomómentesre. Végül öntsük hozzá a pecsenyelét is, és főzzük együtt 10 percig.
Aprítsuk finomra a zöld fűszerek lecsipkedett leveleit, és adjuk a mártáshoz. Kínáljuk a sültet a zöld fűszeres szósszal. Főtt burgonya illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre