Zöld fűszeres nyúlpecsenye

Hozzávalók

  • 1 db konyhakész nyúl
  • frissen őrölt bors
  • 5 ág kakukkfű
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 3 dl tej
  • 1 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • néhány ág vegyes zöld fűszer

Elkészítés

    1.

    A megtisztított húst vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük tepsibe, és sózzuk, borsozzuk meg. Morzsoljuk rá a kakukkfű lecsipkedett levelet, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, valamint a sertészsírt. Öntsünk mellé kevés vizet, és fedjük le. Toljuk 180 fokos sütőbe 60 percre. Közben locsoljuk meg néha a pecsenyelével. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

    2.

    Öntsük lábosba a keletkezett pecsenyelét, a húst toljuk vissza a sütőbe további 10 percre. Forraljuk fel a tejet, a lisztet pirítsuk meg kissé a felforrósított vajon. Kis adagokban adjuk hozzá a tejet, és folyamatosan keverjük csomómentesre. Végül öntsük hozzá a pecsenyelét is, és főzzük együtt 10 percig.

    3.

    Aprítsuk finomra a zöld fűszerek lecsipkedett leveleit, és adjuk a mártáshoz. Kínáljuk a sültet a zöld fűszeres szósszal. Főtt burgonya illik hozzá.

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin