Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Zöld felesborsó leves

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Zöld felesborsó leves

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 4
  • Elküldve: 0

Hozzávalók:

Elkészítés:

A bacont vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A zöld felesborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Egy serpenyőben kezdjük pirosra sütni a bacont. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és így pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a feldarabolt zöldségeket. Keverjük alaposan össze, szórjuk meg őrölt borssal, majd pároljuk még pár percig. Végül öntsük bele a felesborsót, keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a leveskockát. (A sózással vigyázzunk, mert a bacon sós.)

Szép lassan főzzük a levest addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Arra vigyázzunk, hogy a borsó nehogy teljesen szétfőjön.

Tálaláskor ízlés szerint kenyérrel vagy sajtos pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



kgizike receptjeiből:
Medvehagymás házi tészta pirított császárszalonnával
Csokoládés-banános pitetorta karamellel
Medvehagymás-tojásos felfújt
Túrós-meggyes kalács
Medvehagymás keksz
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
Ibolyadzsem
Narancsos-mascarponés profiterol csokoládészósszal
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Tavaszi finomságok
Amikor a természet újjászületik, mi is vágyunk a friss ízekre. Spárga, zsenge karalábé, újkrumpli, friss saláta és spenót, eper, rebarbara, bodza és akác, mind-mind tányérunkra kívánkoznak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Habos Fekete-erdő kocka Habos Fekete-erdő kocka
Puncsgolyó Puncsgolyó
Pupusas Pupusas
Ropogós hagymás csirkecomb Ropogós hagymás csirkecomb
Lengyel túrótorta Lengyel túrótorta
Mustáros sült tarja Mustáros sült tarja
Tejszínes-halas tészta Tejszínes-halas tészta
Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével Palacsinta mustáros-újhagymás csirkével
Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel Tejfölös-laskagombás csirkeragu curry-s rizzsel
Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124289_egeszseg110.jpg Tegyünk az egészségért!

Árt vagy használ? Ha tisztában vagyunk azzal, milyen apróságokon múlhat a közérzetünk, a jövőben biztosan jobban odafigyelünk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124287_oliva110.jpg Mindentudó olívaolaj

A szakemberek igazolták azt, amit a görögök már évezredekkel ezelőtt is tudtak: az olívaolaj segít megőrizni az egészséget és a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124278_szalami-110.jpg Kedvenc felvágottunk: a szalámi

A tízóraik, szendvicsek, partifalatok megkerülhetetlen hozzávalója a szalámi, amelynek magyar változata, a téliszalámi igazi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124285_szive_vagya_110.jpg Így előzzük meg a szívpanaszokat

Minimális mozgás, sok édesség, zsíros ételek: ez az életstílus előbb vagy utóbb biztosan beteggé tesz. Változtassunk időben!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124276_tisztitokura_110.jpg Tisztítókúrák egyszerűen

A szervezetnek bizonyos időközönként szüksége van a pihenésre és a felfrissülésre – erre lehet nagyszerű megoldás egy pár…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124274_azsiai110.jpg Top 4 ázsiai alapanyag

Ismerj meg néhány jellegzetes, itthon is beszerezhető keleti alapanyagot!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124247_szuperelelmiszer-zoldseg-110.jpg A legegészségesebb zöldségek

Szuper jelzővel olyan komplex összetevőket tartalmazó, egészségre gyakorolt hatásukat tekintve kiemelkedően hasznos zöldféléket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124265_has110.jpg 7 tipp a lapos hasért

Néhány apró változtatással elérhetjük, hogy ne szorítson többet a nadrág derékban.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept