Zöld felesborsó leves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg zöld felesborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldség
  • 1 db paszternák (el is hagyható)
  • 1/2 zeller
  • 15 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A bacont vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A zöld felesborsót alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

    Egy serpenyőben kezdjük pirosra sütni a bacont. Amikor már kezd színt kapni, adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és így pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a feldarabolt zöldségeket. Keverjük alaposan össze, szórjuk meg őrölt borssal, majd pároljuk még pár percig. Végül öntsük bele a felesborsót, keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint sózzuk, és tegyük bele a leveskockát. (A sózással vigyázzunk, mert a bacon sós.)

    Szép lassan főzzük a levest addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Arra vigyázzunk, hogy a borsó nehogy teljesen szétfőjön.

    Tálaláskor ízlés szerint kenyérrel vagy sajtos pirítóssal kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin