Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Konyhai eszközök Milánó luxus-bevásárlóutcájában - a Zepter lenyűgöző 30 éve

30 év nagy szó egy cég életében - így gondolta ezt a Zepter is, ami többnapos rendezvénysorozattal ünnepelte Milánóban és környékén e kerek jubileumot.

Az 1987-ben Svájcban alapított céget nem igazán kell bemutatni, hiszen sokaknak van már a márkától odahaza evőeszközkészletük, pohár- vagy tányérszettjük, edényük és serpenyőjük, vagy használnak levegő- és víztisztító termékeket, és biztosan többek tapasztalták a Zepter International egyik leghíresebb termékének, a Bioptron-fényterápiának jótékony hatását is.

Azonban azt már ennél jóval kevesebben tudják, hogy a cég – illetve az alapítói, a szerb származású Philip és Madlena Zepter fantáziája – itt bizony koránt sem torpant meg, hiszen számtalan egyéb üzletággal gazdagodott a cégbirodalom az elmúlt három évtizedben.

Így van már kozmetikai vonal, a minőségi kéz- és arckrémek, anti-aging készítmények svájci laboratóriumokban készülnek, ahogy a luxuságazat további termékei szintúgy az alpesi országban látnak napvilágot: parfümök, karórák, tollak és szemüvegkeretek, hogy csak párat említsünk a szortimentből. De találkozunk a repertoárban gyönyörű utazó- és kézitáskákkal, pénztárcákkal, s most kapaszkodjatok meg: még jachtokkal is!

De nemcsak a hullámokon ringva élvezhetjük a Zepter kényelmi szolgáltatásait, hanem a szárazföldön, a Zepter Hotels egységeiben is – már ha történetesen Belgrád vagy a boszniai Bosanska Dubica felé vennénk az irányt egy hosszú hétvégére.

Madlena asszonynak mindig is szívügye volt a kultúra felkarolása, az immár 14. alakalommal megrendezett ArtZept formatervezői pályázat mellett szó szerint a nevéhez fűződik az európai viszonylatban egyetlen magántulajdonban működtetett operaház Belgrádban (Madlenianum), továbbá a Madl’Art aukciósház is, ahonnan pedig már csak egy ugrás volt a szintúgy belgrádi Zepter Museum megnyitása.

És e felsorolás végén el is jutottunk szépen 2017. júniusához, amikor is új taggal bővült e népes kompánia. Június 9-12. között ugyanis nagyszabású rendezvénysorozattal ünnepelte Milánóban fennállásának harmincadik évfordulóját a cég, s ennek keretében megnyílt a második Zepter Museum is az olasz divatfőváros melletti Cinisello Balsamóban, ahol a cég egyik legnagyobb gyára is található.

A kétszintes kiállítótérben minden olyan termék megtalálható, amely valaha is napvilágot látott a jellegzetes “Z” logóval, s az egyes tárgyak formai evolúciója is figyelemmel követhető a kurátori koncepciónak köszönhetően. Az emeleti szinten külön rész foglalkozik a limitált darabszámban legyártott ArtZept pályamunkákkal.

A múzeum nagyszabású nyitópartijának keretében sor került a 2016-os ArtZept pályázat eredményhirdetésére is. Másnap egy egészen különleges helyszínre, a festői Comói-tó partján fekvő Cernobbio városkába vezetett a vendégsereg útja (melynek a Lakáskultúra magazin munkatársa, jelen sorok írója is tagja volt), ahol egy századfordulós, neobarokk palotában – a mai napig is a Visconti hercegi család tulajdonában álló Villa Erbában – egy pazar parti keretében ünnepelték meg a kerek jubileumot.

Az esten a meghívottak mintha csak egy James Bond-filmbe csöppentek volna: a pazar ruhakölteményeket szmokingok tarkították, a két Michelin-csillagos séf által kreált 7 fogásos menüsor közben nápolyi canzonék csendültek fel, a díszletet pedig a csodás villa és a Comói-tó túlparti településeinek fényei biztosították.

Remekül reflektált mindez arra, hogy a márka milánói zászlóshajó-üzlete is épp a luxusélet kellős közepén, a divatnegyedben található, szinte karnyújtásnyira a Gucci vagy a Dolce&Gabbana üzletétől. Amennyiben adhatunk egy tippet: ne szalasszátok el a felkeresését, ha épp a városban jártok!

Ezek is érdekelhetnek

Friss