Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zengővárkonyi palacsinta gesztenyés meggyszósszal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 2 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 4 dl szódavíz
  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 1 dl tejszín
  • 1 csepp rum
  • 4 dkg mazsola
  • 1/2 ek baracklekvár
  • Az öntethez:
  • 2 dl víz
  • 14 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 rúd fahéj
  • 10 dkg kakaópor
  • 5 dkg meggy
  • 7 dkg gesztenye
  • 5 dkg méz

Elkészítés

    1.

    Keverjünk simára 1db tojássárgáját 2 dkg porcukorral. Engedjük fel 2 dl tejjel és 4 dl szódavízzel, adjunk hozzá 12 dkg lisztet, és ízesítsük egy csipet sóval. Dolgozzuk simára, és pihentessük 30 percig.

    2.

    Verjük kemény habbá a_tojásfehérjét, és forgassuk ezt is a palacsintatésztába. Olajozzunk ki egy serpenyőt, és süssünk a_tésztából 8 cm átmérőjű, vastagabb palacsintákat.

    3.

    Keverjünk össze 20 dkg gesztenyemasszát 1 dl tejszínnel, néhány csepp rummal, 4 dkg mazsolával és 1/2ek baracklekvárral. Kenjük meg a palacsintákat a_krémmel, és rétegezzük őket egymásra, mint a tortát. Szórjuk meg 1ek porcukorral, és 100fokos sütőben melegítsük át.

    4.

    Az öntethez forraljunk fel 2 dl vizet 14 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és 1 rúd fahéjjal. Szűrjük le a szirupot, és adagoljunk hozzá 10 dkg kakaóport. Habverővel folyamatosan keverve főzzük 5 percig, majd hagyjuk kihűlni.

    5.

    Karamellizáljunk 5 dkg meggyet és 7 dkg gesztenyét 5 dkg mézben. Díszítsük a palacsintatornyokat a meggyel, a gesztenyével és mentaágakkal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin