Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zellerzöldes burgonyafőzelék

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 2 babérlevél
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 5 evőkanál olaj
  • kb. 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál majoránna
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • kevés cukor
  • pár csepp ecet
  • maréknyi aprított zeller zöldje

Elkészítés

    Elkészítés: A tisztított burgonyát kockákra, a hagymákat finomra aprítjuk.

    A burgonyát feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi.

    Közben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. A rántásba keverjük a tejfölt, a pirospaprikát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy kikeverve folyékony állagú legyen, majd a főzeléket berántjuk vele.

    Ízesítjük majoránnával, további sóval, cukorral, borssal, ecettel. Az aprított zellerzöldjét is belekeverjük, és 4-5 percig lassú tűzön együtt forraljuk.

    Rövid pihentetés után tálalhatjuk sült kolbásszal, fasírttal, maradék pörkölttel…

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin