Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zellerzöldes burgonyafőzelék

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A tisztított burgonyát kockákra, a hagymákat finomra aprítjuk.

A burgonyát feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi.

Közben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. A rántásba keverjük a tejfölt, a pirospaprikát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy kikeverve folyékony állagú legyen, majd a főzeléket berántjuk vele.

Ízesítjük majoránnával, további sóval, cukorral, borssal, ecettel. Az aprított zellerzöldjét is belekeverjük, és 4-5 percig lassú tűzön együtt forraljuk.

Rövid pihentetés után tálalhatjuk sült kolbásszal, fasírttal, maradék pörkölttel…

Ezek is érdekelhetnek

Friss