Előkészítés: A zellert megtisztítjuk, ujjnyi rudakra vágjuk és citromos, sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A tökmag felét megdaráljuk (vagy mozsárban megtörjük). A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk vagy lereszeljük.
Elkészítés: A tojásokat felverjük, a tejjel, a liszttel simára keverjük. Hozzáadjuk az őrölt tökmagot. Az olajat felforrósítjuk, a zellerdarabokat egyenként a tökmagos tésztába mártjuk, és az olajban aranyszínűre sütjük. Az olajból kiemeljük a zellert, papírszalvétán lecsepegtetjük, és a maradék tökmagban megforgatjuk. A répasalátához a répát a citrom levével, héjával, a mézzel elkeverjük, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesítjük. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk a tökmagbundás zeller mellé.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 709 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre