Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zellerrudak tökmagos bundában

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagyobb zeller
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg tökmag
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20-25 dkg Graham- liszt
  • A sütéshez: bőven olaj
  • A sárgarépa-salátához:
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A zellert megtisztítjuk, ujjnyi rudakra vágjuk és citromos, sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A tökmag felét megdaráljuk (vagy mozsárban megtörjük). A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk vagy lereszeljük.

Elkészítés: A tojásokat felverjük, a tejjel, a liszttel simára keverjük. Hozzáadjuk az őrölt tökmagot. Az olajat felforrósítjuk, a zellerdarabokat egyenként a tökmagos tésztába mártjuk, és az olajban aranyszínűre sütjük. Az olajból kiemeljük a zellert, papírszalvétán lecsepegtetjük, és a maradék tökmagban megforgatjuk. A répasalátához a répát a citrom levével, héjával, a mézzel elkeverjük, csipetnyi sóval és őrölt borssal ízesítjük. A petrezselyemmel megszórva tálaljuk a tökmagbundás zeller mellé.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 709 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss