Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zellerkrémleves fokhagymás pirítóssal

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg zellergumó
  • 20 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 l zöldségleves, kockából
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 2 kis bagett
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Előkészítés: A zellert, a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk.

    Elkészítés:
    1. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a zellert, majd rátesszük a burgonyát is. Kicsit összepirítjuk és felengedjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, kíméletesen főzzük kb. 20 percig.
    2. Kikeverjük a lisztet a tejjel, és gyors kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Főzzük még 10 percig, majd botmixerrel összetörjük, és apró lyukú szűrőn leszűrjük.
    3. A tejszínt kikeverjük a tojássárgájával és a még forró, leszűrt levesbe keverjük, de már nem forraljuk tovább, A leves mellé pirítóst sütünk, amit kicsit megízesítünk a fokhagymával és tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

urhida
Megcsináltam, s a feleségemnek nagyon ízlett. Annyit változtattam rajta, hogy liszt helyett fél ek, keményítőt használtam, így nem csomósodik és nem kell szűrni.

Hasonló Receptek

Magazin