Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomkrémleves polentával

60 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A leveshez:
  • 1 kg paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál zellerzöld
  • őrölt színes bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dl főzőkrém (v. főzőtejszín)
  • 1 ek étolaj
  • 3 dkg vaj
  • A polentához:
  • 1 dl kukoricadara
  • 2 dl víz
  • egy nagy csipet só
  • egy csipet őrölt fehér bors
  • 2 ek olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A paradicsomot feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a zellerzöldet felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott zellerzöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 30 percig.
  3. Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a főzőkrémet (vagy a főzőtejszínt), és forráspontig melegítjük.
  4. Egy serpenyőbe beletesszük a kukoricadarát, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
  5. Egy tálcát kibélelünk fóliával, majd kb. 1,5 cm vastagon rákenjük a polentát, hagyjuk hogy teljesen kihűljön, majd ízlés szerint kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a felkockázott polentát, és néha megkeverve ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Ízlés szerint egész konzervparadicsommal is elkészíthetjük. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss