A paradicsomot feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a zellerzöldet felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott zellerzöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 30 percig.
Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a főzőkrémet (vagy a főzőtejszínt), és forráspontig melegítjük.
Egy serpenyőbe beletesszük a kukoricadarát, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Egy tálcát kibélelünk fóliával, majd kb. 1,5 cm vastagon rákenjük a polentát, hagyjuk hogy teljesen kihűljön, majd ízlés szerint kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a felkockázott polentát, és néha megkeverve ropogósra sütjük.