Zelleres sütőtökkrémleves

Hozzávalók

  • 1 db kanadai sütőtök (kicsi)
  • 1 szál répa
  • 0,5 db zeller (kisebb)
  • 1 db krumpli (nagyobb)
  • 1,5 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szárított metélőhagyma
  • koriandermag
  • 2 db chilipaprika
  • 1 szál rozmaring
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió (reszelt)
  • 1 dl fehér bor
  • 2 db pirított dió
  • 1 kávéskanál tökmagolaj
  • 4 dl víz

Elkészítés

    1. A tököt kettévágom, a magházat kanállal kikaparom, és egy serpenyőben beteszem a sütőbe 180 fokon. Úgy 1 órát sütöm (a végén grillfokozaton).
    2. Közben a hagymákat darabolom, a répát karikázom, a zellert és a krumplit kockára vágom.
    3. Egy fazékban, vajon megpirítom a hagymákat, hozzáadom a zöldségeket, együtt dinsztelem. Adok hozzá vizet, fűszerezem, és megfőzöm. Hozzáadom a sült tököt is.
    4. Félreteszek néhány zellerkockát, a többit botmixerrel összekeverem, adok hozzá bort és tejszínt. Rövid időre visszateszem a tűzhelyre.

Megjegyzés

Most egy zelleres sütőtökkrémlevest hoztam.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin