Elkészítés: A forró vajba beledobjuk a megmosott hajdinát, és kevergetve piritjuk, majd miután kipattogott, kevés vízzel felengedjük. Ételízesítőt szóruk rá. Rárakjuk a vékonyra vágott és szeletelt zellert, meg a vékonyra vágott répákat is. Belepréselünk néhány fokhagymát, teszünk bele ízlés szerint kurkumát, hogy jó sárga legyen. Figyelünk, hogy elegendő víz legyen rajta, mert jól meg kell szívnia magát, mire a zöldségek megpárolódnak. Petrezselyemzöldet is teszünk bele összevágva. Kevés szerecsendióval ízesitjük még. A főzés ideje kb. 20 perc. (A zöldségek és a hajdina mennyisége szabadon változtatható. Lehet nagyon kevés zöldséggel-sok hajdinával, és fordítva.) Akkor kész, amikor a hajdinaszemek már nagyok és puhák. A legvégén 1-2 evőkanál tejfölt vagy joghurtot keverünk bele, és füstölt sajttal jól megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre