Előkészítés: A zöldségeket és zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a zellert gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük, és azonnal meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, hogy meg ne barnuljon. A petrezselymet finomra, a mandulát durvára vágjuk.
Elkészítés: A paradicsomot, a zellert és a hagymát mély tálba tesszük. Tetejét megszórjuk a petrezselyemmel és a mandulával, közepét a bazsalikomlevelekkel és a dióval díszítjük. A maradék citromlében elkeverjük a mustárt, ízlés szerint sót és (frissen őrölt) borsot. Apránként beledolgozzuk az olajat, és a saláta tetejére locsoljuk. A szépség kedvéért csak az asztalnál, fogyasztáskor keverjük össze.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre