Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres paradicsomsaláta

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket és zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a zellert gyufaszál vékonyságú csíkokra metéljük, és azonnal meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, hogy meg ne barnuljon. A petrezselymet finomra, a mandulát durvára vágjuk.
Elkészítés: A paradicsomot, a zellert és a hagymát mély tálba tesszük. Tetejét megszórjuk a petrezselyemmel és a mandulával, közepét a bazsalikomlevelekkel és a dióval díszítjük. A maradék citromlében elkeverjük a mustárt, ízlés szerint sót és (frissen őrölt) borsot. Apránként beledolgozzuk az olajat, és a saláta tetejére locsoljuk. A szépség kedvéért csak az asztalnál, fogyasztáskor keverjük össze.

Megjegyzés

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 15 perc múlva
1 adag: 460 kJ/110 kcal
Zeller helyett készíthetjük zsenge cukkínival, 3-4 evőkanál főtt, leszűrt csemegekukoricával és/vagy kimagozott olívabogyóval, apróra tördelt olajos hallal - de ez már önálló étel, pirítóssal pompás vacsora!

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss