Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres burgonyaleves

MME MME
4.4/5
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a burgonyát és a zellert megtisztítom, majd egyforma kis kockákra aprítom. A hagymát hámozás után finomra vágom.

Elkészítése: a hagymát a forró olajon megfonnyasztom. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, majd azonnal ráöntök egy evőkanál vizet, és beleteszem a zellert meg a burgonyát. A tűzre visszahúzom, egy-két percig kevergetem, ezután bő 1 liternyi vízzel felöntöm. Befedem, beleszórom a vegetát, és puhára főzöm. Ekkor behabarom a liszttel és fél dl vízzel simára kevert tejföllel. További öt percig forralom, közben kevergetem. Végül a finomra metélt petrezselyemzöldet meg a cukrot is belekeverem, de ezzel már nem forralom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss