Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zeller töltve

MME MME
4.1/5
75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A meghámozott zellert alaposan megmossuk. A citromlét forrásban lévő sós vízbe öntjük, beletesszük a zellert, takaréklángon félpuhára főzzük, majd a lében kihűlni hagyjuk. A kihűlt zeller belsejét kanállal kivájjuk (kb. 1-1,5 cm-es fala maradjon), a kikapart részt apróra vágjuk. A finomra vágott hagymát felhevített olajban világossárgára pirítjuk. Közben a tejbe áztatott, jól kinyomkodott zsemlét apró darabokra tépdessük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, az oregánót, az összezúzott fokhagymát, a darált húst, a tojássárgáját, megsózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. A paradicsom héját eltávolítjuk, húsát felkockázzuk, a magját eltávolítjuk. A jól lecsöpögtetett zeller üregébe töltjük a húsos masszát, a tetejére tesszük a paradicsomkockákat, kevés reszelt sajttal hintjük meg és előmelegített sütőben (gyakran locsolgatva a húslevessel) fél óráig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss