Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zebrakuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás (kisebb)
  • 10 dkg vaj (olvasztva)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
  • 1 ek zsemlemorzsa (a forma szórásához)
  • 2 ek porcukor (a kínáláshoz)

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4 percig verjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a sütőporos lisztet. Ha már szép csomómentes, beledolgozzuk a tejet. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük.
    2. Egy kuglófformát kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. A kuglófformába először 1 evőkanál fehér masszát, majd ugyanoda a pontra egy kakaós masszát kanalazunk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy. A lényeg, hogy mindig ugyanarra a pontra kanalazzunk. A tészta szépen szétterül a formában.
    3. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. (Természetesen a sütési idő sütőfüggő.) Tűpróbával ellenőrizzük. (Én egy hústűvel szurkáltam meg, hogy ragad-e még rá a tészta.)Pár perc után rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.

     

Megjegyzés

Egyszerű, de mégis mutatós, puha sütemény.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin