Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zebrakuglóf

120 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4 percig verjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett belekanalazzuk a sütőporos lisztet. Ha már szép csomómentes, beledolgozzuk a tejet. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe beleszitáljuk a kakaóport, jól elkeverjük.
  2. Egy kuglófformát kikenünk vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük. A kuglófformába először 1 evőkanál fehér masszát, majd ugyanoda a pontra egy kakaós masszát kanalazunk. Ezt addig folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy. A lényeg, hogy mindig ugyanarra a pontra kanalazzunk. A tészta szépen szétterül a formában.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 45-50 perc alatt megsütjük. (Természetesen a sütési idő sütőfüggő.) Tűpróbával ellenőrizzük. (Én egy hústűvel szurkáltam meg, hogy ragad-e még rá a tészta.)Pár perc után rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.

 

Megjegyzés

Egyszerű, de mégis mutatós, puha sütemény. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss