Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zebrakuglóf: klasszikus vajas kuglóf csokoládémázzal

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt + a formához
  • 1 tk sütőpor
  • 27,5 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg vaj+ a formához
  • 1 db vaníliarúd
  • 3 db tojás
  • 0,6 dl tej
  • A mázhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A lisztet, a sütőport és 1 csipet sót egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban 11 dkg cukrot simára keverünk kakaóval és 4 ek forró vízzel, majd hagyjuk kihűlni. A vajat, a megmaradt cukrot és a vanília kikapart magjait habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül felváltva hozzáforgatjuk a tejet és a lisztes keveréket.
    2. 1 bögrényi adagot kimérünk a tésztamasszából, majd összedolgozzuk a kakaós keverékkel. A kétféle tésztát egy merőkanállal adagoljuk a kivajazott és kilisztezett kuglófformába. Egy késsel megkeverjük, hogy márványos hatást keltsen.
    3. A kuglófot 175 fokra előmelegített sütőben 50–60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha megsült hagyjuk kihűlni teljesen. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük a feldarabolt csokoládéra, és bevonjuk vele a kihűlt kuglófot.

    11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT HÚSVÉTRA >>> 

    3 KIHAGYHATATLAN HÚSVÉTI RECEPT A SÁRGA TÚRÓTÓL A FONOTT KALÁCSIG >>> 

    12 POFONEGYSZERŰ KEVERT SÜTI HÚSVÉTRA, HA NINCS SOK IDŐD SÜTNI >>> 

A tészták összeállításánál a vaj egy részét olvasszuk meg, hogy könnyebben és jobban tudjuk habosítani.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin