Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, hozzáadagoljuk a tojássárgákat, a vizet, tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztamasszát ketté vesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik sarkánál elkezdve átlósan 1-1 csík barna, illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva.
A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam, egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem), de 2 evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok.
Ezután a tésztát megsütjük, a megsült tésztát tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.
Betöltjük a tekercsbe, magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
(Aki krémesebben szereti, készítse 1,5 adag krémmel.) A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.