Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zebracsíkos piskótatekercs

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 4 evőkanál víz
  • kevés citromlé
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A krémhez:
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • fél üveg cukrozott rumos meggy (házilag tettem el)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, hozzáadagoljuk a tojássárgákat, a vizet, tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet.

A tésztamasszát ketté vesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik sarkánál elkezdve átlósan 1-1 csík barna, illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva.
A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam, egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem), de 2 evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok.

Ezután a tésztát megsütjük, a megsült tésztát tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset.

A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.

Betöltjük a tekercsbe, magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
(Aki krémesebben szereti, készítse 1,5 adag krémmel.) A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk, hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.

A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss