Elkészítés: A sárgáját a cukorral fehérre keverjük, de tényleg fehér legyen. Ehhez hozzáadjuk a vizet, az olajat (ezzel a két összetevővel lehet próbálkozni, ízlés szerint, mennyire legyen nehéz, illetve könnyű a tészta...), a vaníliás cukrot és az aromát. Megint kutyulju, és beletesszük a lisztet is a sütőporral.
A fehérjét habbá verjük úgy, ahogy tanultuk: kőkeményre, és lehet nézni, ha megfordítjuk a tálat, kiesik-e… Ha nem esett ki, akkor szépen hozzáadaglojuk a masszához, és vigyázva elkeverjük.
Ezután jön a fránya munka, mert ezt most kettészedjük, és az egyik adaghoz hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, de ugye nem turmixolunk eszeveszettül, mert már benne van a tojáshab!
Egy tortaformát kivajazunk, de nem lisztezzük, hanem zsemlemorzsával szórjuk be, és ekkor megint szenvedhetünk, mert a kakaós illetve sima tésztát kanalanként egymásra rakjuk a forma közepébe. Ezek el fogják egymást nyomni, szétfolyik az egész, de mindig megtartjuk a középre rakást, és az egy sima, egy fordított adagolást.
Kb. 1 órán keresztül sütjük 200 foknál nem melegebb sütőben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre