Elkészítés: A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, és hozzáadjuk a kókuszreszelék felét. Folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliával, a cukorral, majd elkeverjük a vajjal meg a maradék kókuszreszelékkel.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ez lehet 2 vagy 3 dl, de ezt az állagán lehet látni.
3 részre osztjuk a tésztát, és két fólia között kinyújtjuk, a tepsi méretének megfelelő lapokra.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre rákenjük a krém felét. Rátesszük a második lapot, majd a krém másik felét, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Megszórjuk kókuszreszelékkel, néhány órára hűtőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre