A zalai kelt palacsinta tésztájához felfuttatjuk az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben, majd a tojásokat kettéválasztjuk. Ezután a tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.
A tojások sárgájához hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsintatésztát. Ha ezzel elkészültünk, könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot, azután 15 percet kelni hagyjuk.
A palacsintasütőben olajat hevítünk, majd egy merőkanálnyi tésztát jól eloszlatunk benne. Nagyjából 2-2 percet sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna lesz. Tölteléket ízlés szerint választhatunk.
Nagyon finom és laktató palacsinta készült levesünk mellé. Az élesztőnek köszönhetően a kelt palacsinta tésztája még lágyabb, szivacsosabb szerkezetű a hagyományoshoz képest. Akár sütiként is megállná a helyét. Mivel vastagabb, kicsit tovább tart átsütni. Lekvárral, túróval vagy kakaóval, esetleg nutellával is nagyon finom. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!