Előkészítés: A húst leöblítjük, mély „zsebet” vágunk az egyik hosszanti oldalába, kívül-belül kissé besózzuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A szalonnaszeleteket tarajformán bevagdossuk.
Elkészítés: A szalonnatarajokat felforrósított serpenyőben, mindkét oldalukon pirosra sütjük, lehúzzuk a tűzről, a bőrös, kunkori kakaskát félretesszük a díszítéshez. A „zsebek” belsejét megkenjük a fokhagymapéppel, beleteszünk 1-1 szelet sült szalonnát, hústűvel vagy fogvájóval szorosan betűzzük. A szalonna zsírját összeforrósítjuk az olajjal, és mindkét oldalukon megkapatjuk benne a hússzeleteket. Meghintjük őket borssal, aláöntjük a bort, és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pirosra sütjük. A pecsenyezsírban átforrósítjuk a félretett szalonnakakast, lecsepegtetjük, csúcsait pirospaprikába mártjuk. A bordákat tálra rendezzük, bevonjuk a pecsenyelével, a szalonnakakassal, citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk. Sült burgonya, petrezselymes rizibizi, párolt vegyes zöldség illik hozzá.