Zalai csülkös-babos répaleves

Hozzávalók

  • 1 db füstölt csülök
  • 60 dkg savanyított fehérrépa
  • 45 dkg fagyasztott bab (lehet szárazbab is, de azt előző este áztassuk be)
  • bors
  • babérlevél
  • vegeta

Elkészítés

    1. A csülköt felkockázzuk és feltesszük főni. A répát átmossuk, ha túl savanyú, majd azt is feltesszük főni egy másik edénybe. Ha a csülök megfőtt, levesszük a tűzről és leöntjük róla a vizet.
    2. A répához hozzákeverjük a babot, és azzal együtt főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Fűszerezzük sóval, borssal, vegetával és babérlevéllel. Ha a bab megfőtt, hozzáadjuk felaprított csülköt.
    3. Enyhe rántást készítünk kb. 2 evőkanál olajból és 3 evőkanál lisztből. Ha a liszt megpirult, hozzáadunk 1 csapott evőkanál pirospaprikát. Egy merőkanál levet kimerünk a levesből, és hozzákeverjük a rántáshoz, majd a kész rántást a leveshez adjuk.
    4. Még egyszer felforraljuk, majd lezárjuk alatta a gázt. Van aki kenyérrel eszi, van aki magában.

Megjegyzés

Tökéletes választás egy kellemes ebédhez. Ismerjétek meg ezt az egyedi, laktató levest! :)

Kovács Noémi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin